Fotopagesku

By: Atina Ismail

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Thursday, 23-Jul-2009 17:55 Email | Share | | Bookmark
Wedddddingggg Photographerrrrr Adverttt!!! Ohhh 2009.R U D Next!




Sunday, 21-Jun-2009 16:42 Email | Share | | Bookmark
Day 4-Berastagi-Climbing Sibayak Mount

Matlamat kedua kami untuk mendaki Gunung Sibayak, Berastagi..alhamdulillah tercapai..masih banyak lagi lokasi yg telah saya rakam...
More....will be coming soon .....day 3 punya shots juga masih in progress..


Sunday, 17-May-2009 06:37 Email | Share | | Bookmark
My "Death by Chocolate Cake"

Sinful coklatey cake+delicious ganache+sexy whipped chocolate=Death by Chocolate




Dis baby just about to relax herself in the fridge, I've done with the Ganache and Whipped Cream...ohhh the smell,,almost make me breathless, getting 98% impatience ..the cake baked smoothly with my artistic skills flown with passion and truth love all over the solid body of the cake:D.Dis new born baby weighted 2.5kg...can't wait for any hour from now...I'll cut it into a piece and definitely,I'll snap and share it to every eyes of you :)It show time...Lickin finger Good haaa ,,,


Monday, 4-May-2009 05:03 Email | Share | | Bookmark
"Friends Kitchen"

 
 
Episode :Bersama anak-anak murid yang ingin belajar membuat Cream Puff" (--pastikan ayat ini disebut mengikut intonasi sedutan dari cete Doraemon)

Ahad lepas, mereka berdua amat lah teringin belajar bagaimana membuat Cream Puff. Kepingan-kepingan gambar dibawah ini bakal menterjemahkan segalanya.

Episode ini belum pernah sy sendiri alami, mmg seronok,sbb buat bersama kawan-kawan.Liza dan Norli....amacam?enjoyyy takkk?hehe,,sori upload lambat,,,saje kasi korang ternanti2..by the wayy to norlii--cepat2lah jugak grab slr--takderlah sedih2 lagi guna nikon yg lama tuh,heheheheh,,

Setiap gambar ada reaksi yg tersendiri,dari mula buat hinggalah akhir,setiap seorang dari meraka berdua yg cute meute ni, diberi peluang untuk mencuba membuat adunan puff dan cream nya..step by step...mudah je kann...siap berebut2..Chef dapat memberi credit kepada kedua2 mereka ini dalam penyediaan puff dan cream tapi part yg paling sadis dan memerlukan kursus 3tahun berturut adalah bahagian membuat putaran puff tuh,,maacam2 bentuk jadinya,,ada yg bentuk kecik besar..macam2 pun ,,mmgg fun sangatt,sambil buat tuh sambil tergelak,,,tapi rasanya stilll powerrr,,meletupppp lah ,,,bakal2 menjadi isteri solehah la ni yaaa,,,heheh

Ketika sy sdg tulis ni, satu perasaan yg halus timbul iaitu : sy gembira melihat mereka gembira..bila lihat mereka gembira..rasa gembira sangat, sama juga perasaan ni bila memasak, bila amik gamba, dan beberapa perkara yg 'bila2' itu terjadi ,,thanks friends...Norli and lie,,for being such a good frends and always be my side

















Dan ini adalah resepi terkini yg telah saya cuba,,dan untuk penggemar cheese takkan ragu2 akannn menyukainya..so come on girls..nak lajar tak camner nak wat ni
My "Indulgence Chocolate Cheesecake "


Monday, 20-Apr-2009 14:04 Email | Share | | Bookmark
Sweet Kitchen's Moment........


Hari ni, takder class. Saje nak try resepi cream puff ni.Penah sekali beli tapi harga utk 6biji jauh lebih kecil dr gamba tuh dgn harga RM4.20 kat booth kuih yg comel2 dlm shopping complex dan sesungguhnya utk size secomel itu adalah sangat mahal dan sungguh tidak puas ati utk menikmatinya(tambahan pulak time tuh 6pcs / 2=..hehe....So,selepas pertama kali membuatnya sendiri (walaupun masih tak sampai tahap amateur lagi, tp rasanyer mmg enak sekali dong memang lepas ni nak buat lagi....sedap dan puas hati ...




p/s:utk cik adik norli,,takkan nak tgk pic je,,meh ar sini dtg umah,aku ajar ko eh,,pastu kita try recepi cheesecake indulgence choc pulak ,,nyum nyum


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net